Project S

Vraag 1

Vraag 2

Vraag 3

Doe mee

  I ga akkoord  Wat is Project S?

  Een olietanker. Een postbezorger. En een brievenbus. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze bijdragen aan het probleem van het streven naar winstmaximalisatie als enige doel van bedrijven. Hoe dat kan, dat zie je in het politieke beeldessay.

  Maar hoe we het op gaan lossen, is aan ons samen. Want hoe zeer het ook helpt dat mensen lid zijn van politieke partijen, goede doelen, of buurtorganisaties; verschil komt vanuit het collectief. We moeten onze krachten bundelen. Alleen dan kunnen we het systeem veranderen.

  En daarom begin ik iets nieuws. Met jullie ga ik op zoek naar het antwoord op de grotere vragen achter de waan van alledag. We doen een gedachtenexperiment, waarbij ik je vraag om mee te denken en mee te doen. Dat kan door het achterlaten van jouw bijdragen op deze site. Graag gaan we daarover dan met jou in gesprek. Niet via de zoveelste zoom-call. Maar fysiek, in Brussel en/of in Amsterdam. Zodra het weer kan.

  Dat doen we ook door opvolging te geven aan jullie bijdragen hier. Door blogs van mijn hand, of van gastbloggers. We gaan op zoek naar allianties, en naar concrete voorstellen. Maar het doel is niet recht omlijnd. Tenslotte is de weg naar verandering altijd een grillige.

  En het is een project dat enige tijd loopt. Want de strijd voor een eerlijke verdeling van kennis, macht en inkomen winnen we niet in een maand. Een project voor echte Systeemverandering is succesvol als we samen in beweging blijven. En ons als beweging verenigen.

  Doe mee, schrijf mee, deel mee, en we zien elkaar dan zo snel het weer kan!